To nie jest nowość, jakich wiele. To produkt, który podąża za najnowszymi trendami rynkowymi, a jednocześnie szanuje to, co najważniejsze – nasze środowisko. W myśl filozofii zero-waste powstał w Gdańsku żwirek zbożowy KOTBURY – z przemiału otrębów podczas produkcji mąki w młynie, przyjazny naturze i w pełni biodegradowalny. Dodamy do tego oczywistą funkcjonalność, czyli zbrylanie, pochłanianie zapachu i nieprzywieranie do łapek, a otrzymamy mieszankę idealną. Pierwsi kociolubni klienci oszaleli jednak nie tylko na punkcie produktu, lecz także samego…KOTABUREGO.

Staje się prawdziwą gwiazdą social mediów! Twarzą żwirku jest bowiem ilustrowany czworonóg, który powstał na wzór prawdziwego dachowca. Wyratowany z opresji, szczęśliwie adoptowany – teraz pomaga innym. Co miesiąc producent KOTABUREGO lub jak sam się lubi tytułować – kamerdyner Jegosierściowatości przekazuje 15 kg żwirku na cele dobroczynne – dla wybranej przez fanów fundacji lub schroniska. 

W jego imieniu – ZaPURRRRaszamy!

https://www.facebook.com/naszkotbury.zwirekzbozowy