Wyjątkowe, pełnowartościowe składy, świetny design, doskonały oraz niepowtarzalny smak i aromat – to pokochały psy i koty. Marka FOLK była głównym tematem VI Sympozjum Naukowego Instytutu Żywienia Zwierząt Pupil. Po niemal dwóch latach ciszy spowodowanej ograniczeniami związanymi z pandemią w pięknych przestrzeniach Pałacu Myśliwskiego w Antoninie znów wybrzmiała porcja wiedzy o zdrowym jedzeniu dla psów i kotów. 

Gośćmi specjalnymi Sympozjum byli David Morgan, absolwent University of Cambridge, lekarz weterynarii z Wielkiej Brytanii, na co dzień konsultant Instytutu, którego kompetencje wspierają prace nad recepturami karm firmy Pupil Foods, oraz dr inż. Olga Lasek, pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, specjalista z zakresu żywienia psów i kotów. 

Marka FOLK jako karma najwyższej jakości idealnie wpasowała się w tematykę strawności i jakości karm, różnic w wartości pokarmowej użytych surowców oraz sposobów i technik żywienia psów i kotów. 

Dokładną relację można zobaczyć na:

www.pupilfoods.pl/vi-sympozjum-naukowe-instytutu-zywienia-zwierzat-pupil/