W kwietniu br. miała miejsce kolejna tura spotkań dla właścicieli i pracowników sklepów zoologicznych organizowanych przez markę PURINA CAT CHOW. Odbyły się one w Studio Kulinarnym „Bataty” w Szczecinie (4 IV), Akademii Kulinarna Studio A w Toruniu (5 IV), Buona Akademia „Italiana” w Rzeszowie (10 IV), Odyssey Club Hotel Wellness & SPA w Dąbrowie k. Kielc (11 IV) oraz w Studio „Atuty” w Białymstoku (20 IV).
Redakcja ZooBranży miała zaszczyt uczestniczyć w spotkaniu w Dąbrowie. Na wstępie manager marki Łukasz Nowak oraz trenerka Purina Sybilla Berwid -Wojtowicz zaprezentowali zmiany jakie zaszły na marce CAT CHOW (zmiany etykiety, składu, linii), opowiedzieli o istotnym wpływie żywienia zwierząt na ich dobrostan, a także zaprezentowali aspekty marketingowe sprzedaży karmy (pozycjonowanie, ekspozycja itp).
Po części szkoleniowej uczestnicy integrowali się poprzez… wspólne gotowanie wraz z szefem kuchni  Odyssey Club Hotel Wellness&Spa. W trakcie warsztatów szef kuchni omawiał przygotowanie poszczególnych potraw (przystawka, zupa, danie główne, deser), ujawniając tajniki i triki „od kuchni”. Odbyło się również oryginalnie szkolenie z zakresu savoir vivre. Wieczór zakończyła uroczysta kolacja.

W imieniu redakcji ZooBranży dziękujemy za możliwość uczestnictwa w spotkaniu oraz zachęcamy wszystkich właścicieli i pracowników sklepów zoologicznych do udziału w kolejnych projektach szkoleniowych organizowanych przez markę PURINA CAT CHOW!